Enkele quotes van eerste lezers - Designed by CyberDan.be

www.Eddy-Vereycken.com
J a b u l o n
Ga naar de inhoud
Gravure Riet Verhelst
Enkele quotes van eerste lezers van mijn boek
LevensdruppelsAls tijdgenoot zijn lezers vaak te bevangen om in te schatten welk boek, welk kunstwerk, welke voorstelling het intussen op apegapen liggende postmodernisme voorbij is.

Levensdruppels van Eddy Vereycken is misschien niet ‘de grote Europese roman’ (hoewel …) maar baart opzien door zijn gedurfde authenticiteit die het vrijblijvende citeren en onverschillig ficties verzinnen het nakijken geeft.

In de Verenigde Staten is in verband met David Foster Wallace en anderen weleens de term New Sincerity gebruikt. Verfrissende oprechtheid kenmerkt ook dit boek. Het voert weliswaar een fictief personage ten tonele maar leunt dicht bij het turbulente leven en de levenservaring van de schrijver aan.

Het boek is evenwel meer dan een intieme kroniek van de wederwaardigheden en ervaringen van een gevoelig personage dat de wereld verkent in al haar glorie en ellende. Het combineert genres – schelmenroman, memoires, ontwikkelings- of Bildungsroman, satire, liefdesroman en ga zo maar door – maar ook stijlen.

Eddy Vereycken schrijft zoals hij is: een scherp observator, een gecultiveerde denker, een man met zin voor humor en ironie, een flamboyante levensgenieter maar ook verstild wijsgerig beschouwer, op zoek naar de kern van menselijkheid.

Kracht, schoonheid, wijsheid – daar gaat het om. Wie die trias in een wervelende pageturner, bijwijlen amusant en bloedstollend, onverminderd aan bod laat komen, bewijst dat hij kan schrijven.

Erik De Smedt *
juli 2022

* = Nederlandstalig Belgisch criticus, vertaler en essayist. Hij schrijft voor de Groene Amsterdammer, Streven, en De Leeswolf, enzovoort.Beste Eddy,

In het begin las ik af en toe wat en kon glimlachend de groeiende jongen volgen die stilletjes groter werd maar de laatste paar dagen heb ik me in jou boek vastgebeten en werd ik meegezogen in de wereld van iemand die me echt van binnen wel warm maakte, die ik wilde volgen in zijn onschuld en sympathie en anderzijds zo meegezogen wordt in een afgrond waar hij telkens weer uit omhoog krabbelt om dan toch weer een volgende klap op zijn hoofd te krijgen. Die zelfdestructie wordt zo goed beschreven zonder melig of medelijden op te wekken of ook zonder ergens de schuldige voor te vinden.
Ik wilde voortdurend doorlezen wat er op wijst dat ik echt wel in je verhaal - biografie me kon inleven. Ik ken je natuurlijk ook wel wat maakt dat ik het niet onbevooroordeeld heb gelezen.

PROFICIAT!! Ik vind het zeer goed!!

Marijke D’HoedtHey, kei!

Ik was eigenlijk wat zenuwachtig…stel je voor dat ik NUL OP TIEN moest geven...maar…wat een opluchting!
Goede toon en tempo, heldere beelden, eenvoudige stijl. Ik bedoel het als compliment!...’niet voor uw schone ogen’!
Tot nu toe geboeid gelezen, en dan nog op de computer, wat toch niet evident is voor onze generatie .
Ik geef een boek ongeveer 50 blz. de kans om mij te overtuigen, anders pak ik een ander. Maar een manuscript lezen met de belofte om opmerkingen te maken is moeilijker.
Ik begon dus goed en streng met de eerste alinea te schrappen, maakte hier en daar een kanttekening, maar dan werd ik plots meegesleept en las gewoon door. Heel boeiend, en, op z’n Vlaams gezegd, een goeie drive!
De acties, de opeenvolging van de gebeurtenissen,...heel verrassend en goed aangegeven. Een plezier om te lezen.
Voorlopig niets dan goeds voor jouw schelmenroman. Ik moet je bijna een 10 op 10 geven!(met voorbehoud dat het een eerste versie is)
Wel plezant om te lezen over mensen die je kent, of gekend hebt.
tot gauw, uw toegenegen,

John WillaertBeste Eddy,

Het allerbelangrijkst vind ik dat vanaf begin tot einde de nieuwsgierigheid blijft opgeroepen worden. Als je begint te lezen kun je niet meer stoppen, je wilt echt na elk hoofdstuk het volgende kennen en onderbreekt alleen wanneer je te moe bent en moet gaan slapen, vermits het werk zoveel blz omhelst.
Tof vind ik ook dat het intieme en pikante niet wordt geschuwd, maar integendeel eerlijk en open gecommuniceerd wordt.
Het taalgebruik is klaar en duidelijk, voor iedereen begrijpelijk.
Ik hoop dat het een bestseller wordt.
Van mij krijg je 10 op 10.
Ik denk wel dat een groot publiek bereikbaar is.
Ik ben nu bezig enkele opmerkingen te ordenen die ik je zo spoedig mogelijk laat geworden, ten einde te helpen je werk te perfectioneren. Vandaag krijg je van mij nog bericht.

Luc CallewaertBeste Eddy,

Je schelmenroman heb ik met veel aandacht gelezen. Het is geweldig, theatraal, intens soms ook choquerend althans voor mij maar ook dat moet kunnen.
Proficiat.
De roman heeft me wel zeer bekoord en hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik jouw openheid en gevoeligheid als persoon ervaar en apprecieer.

Riet Verhelst


www.CyberDan.be
Deze pagina's zijn een onderdeel van Jabulon Productions - BTW BE 0682.857.234 - HR 0682.857.234
U bent vandaag bezoeker nummer: -
Wil jij ook zo'n coole, toffe, leuke, fantastische website als deze? Neem dan contact op met CyberDan door hieronder te klikken.
Terug naar de inhoud